12 کشور آفریقایی آماده دریافت 18 میلیون دوز از واکسن مالاریا هستند که گامی قابل توجه برای مبارزه با یکی از مرگبارترین بیماری های این قاره است. طی دو سال آینده، طرح توزیع واکسن های نجات دهنده زندگی را به مناطقی که با بالاترین میزان شیوع مالاریا در میان کودکان دست و پنجه نرم می کنند، تحویل خواهد داد.
استراتژی توزیع واکسن، بر اساس اصول مشخص شده در چارچوب برای تخصیص عرضه محدود واکسن مالاریا، مناطقی را که بیشتر تحت تأثیر مالاریا قرار دارند، اولویت بندی می کند. از سال 2019، غنا، کنیا و مالاوی واکسن مالاریا را از طریق برنامه اجرای واکسن مالاریا (MVIP) که توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) هماهنگ شده است ، با بودجه Gavi، اتحاد واکسن ، صندوق جهانی برای مبارزه با ایدز اجرا میکنند. ، سل و مالاریا و Unitaid .
RTS ,S /AS01 از زمان آغاز به کار بر روی بیش از 1.7 میلیون کودک در این سه کشور تزریق شده است که نشان دهنده اثربخشی و ایمنی است. این امر منجر به کاهش قابل توجه موارد مالاریا شدید و مرگ و میر کودکان شده است. در نتیجه اثربخشی ثابت شده آن، حداقل 28 کشور آفریقایی علاقه خود را به تهیه واکسن مالاریا نشان داده اند.
به غیر از غنا، کنیا و مالاوی، 9 کشور دیگر از جمله بنین، بورکینافاسو، بوروندی، کامرون، جمهوری دموکراتیک کنگو، لیبریا، نیجر، سیرالئون و اوگاندا تخصیص اولیه 18 میلیون دوز دریافت خواهند کرد که این امکان را به آنها می دهد. برای اولین بار واکسن را در برنامه های معمول ایمن سازی خود معرفی کنند. این واکسنها که از Gavi، اتحاد واکسن از طریق یونیسف تهیه میشوند، پیشبینی میشود در سه ماهه آخر سال 2023 به این کشورها برسد و تا اوایل سال 2024 عرضه شوند.
تابانی مافوسا، مدیر عامل تحویل برنامههای کشور در Gavi، اتحادیه واکسن، گفت: «با پتانسیل تغییر شدید مسیر نبرد با مالاریا، واکسن میتواند سالانه جان دهها هزار نفر را در صورت استقرار گسترده در کنار سایر اقدامات نجات دهد. . او بر نیاز به استفاده مؤثر از دوزهای موجود، با استفاده از درس های آموخته شده از برنامه های آزمایشی، همزمان با گسترش واکسن به دوازده کشور، تأکید کرد.
مالاریا همچنان تهدیدی جدی برای کودکان آفریقایی زیر پنج سال محسوب میشود و تقریباً نیم میلیون مرگ و میر را شامل میشود و تقریباً 95 درصد موارد جهانی مالاریا و 96 درصد تلفات مرتبط با آن را در سال 2021 تشکیل میدهد.
لمانگو ، معاون مدیر واکسیناسیون یونیسف تاکید کرد که یک کودک زیر 5 سال تقریباً هر دقیقه به مالاریا تسلیم می شود. وی افزود: «معرفی این واکسن می تواند شانس بقای کودکان را به ویژه در آفریقا به شدت بهبود بخشد. با افزایش عرضه واکسن، هدف ما این است که این فرصت نجات زندگی را به کودکان بیشتری گسترش دهیم.”
دکتر کیت اوبراین، مدیر ایمنسازی، واکسنها و بیولوژیک سازمان جهانی بهداشت، واکسن مالاریا را یک گام مهم در بهبود سلامت و بقای کودکان ستود. او تأیید کرد که تخصیص اولیه دوزها برای کودکانی که بیشترین خطر مرگ و میر مالاریا را دارند در اولویت قرار خواهد گرفت.
با توجه به محدودیت عرضه واکسن جدید در مراحل اولیه عرضه، در سال 2022، WHO مشاوران متخصص عمدتاً از آفریقا، منطقه ای با بیشترین بار مالاریا، برای حمایت از توسعه چارچوبی برای هدایت تخصیص واکسن محدود تشکیل داد. دوزهای اولیه
تا سال 2026 بین 40 تا 60 میلیون دوز برسد و تا سال 2030 به 80 تا 100 میلیون دوز در سال افزایش یابد . Bharat Biotech در آینده، واکسن دوم، R21/Matrix-M، که توسط دانشگاه آکسفورد ساخته شده و توسط موسسه سرم هند (SII) تولید شده است ، ممکن است به زودی پیش صلاحیت WHO را نیز کسب کند. Gavi اخیراً نقشه راه خود را برای تقویت عرضه برای پاسخگویی به این تقاضای رو به رشد ارائه کرده است.